That Which Does Not Kill Us, Makes Us Stronger. DO NOT Let The System Get You Down

Kursa gitmeden ve hic kelime ezberlemeden mukemmel İngilizce


Eger siz de kelime ezberlemenin cok bunaltici ve asla yapmak istemediginiz bir yontem oldugunu dusunuyosaniz ya da kursa gitmeden kendiniz evde ingilizce ogrenmek istiyorsaniz size kelime ogrenmenin ve mukemmel ve akici ingilizce konusmanin yollari, bu 3 yontemi uygulayan calisma suresine bagli olarak mutlaka haftada en az 100-500 arasi kelimeyi hic ezberlemeden ogrenerek ve bol bol pratik yaparak bu kelime ezberleme iskencesinden siyrilacaktir ve akici ingilizce konusma kabiliyetine sahip olacaktir. Ben denedim ve basardim darisi sizin basiniza.

Onemli not: Bu yontemler ingilizce cumle bile kuramayacak kadar dusuk seviyede ingilizce bilenler (yani bilmeyenler) icin degildir. Bu yontemleri uygulamak icin cumle kurabilcek seviyede ingilizce gereklidir.

1. Yontem : Seviyenize gore hergun hic kelime ezberlemeden sadece ingilizce cumle ve paragraflar okuyarak baslayin, ornegin ileri ingilizce calisiyorsaniz ve cok fazla kelime bilmek istiyorsaniz kendinize hava kirliligi, kuresellesme, bilgisayar teknolojisi cinsinden 5-6 paragraflik guncel bi konu bulun ve bunu bir word dosyasina yapistirarak bu konuda bilmediginiz her kelimenin anlamina bakin ve bu kelimeleri konunun ustune ya da atina yapistirarak ve konu sonrasinda bu kelimeleri daha farkli yerlerde kullanarak pekistirin, ASLA OTURUP EZBERLEMEYIN. Konuyu calistiktan sonra en az 5 kere daha okuyun ve ogrenmediginiz hicbir kelime kalmayana kadar tekrar tekrar okuyun. Bunu yapmak 2 saat surenizi alabilir gunde 2 saati feda edin.


2. Yontem : Bu yontem sadece ileri ingilizce calisanlar icin olsa da kendinize ingilizce alt yazili amerikan filmleri bulun. (Asla ama asla turkce alt yaziyi aklinizdan bile gecirmeyin). Filmde bilmediginiz kelimeleri yazin anlamlarina bakin ve filmde hangi sahnelerde kullanildigina dikkat edin. Ilk filmde 200 hatta daha fazla bilmediginiz kelime cikacaktir ve yavas yavas bi sonraki filmlerde 5er hatta 10 ar 10ar bilmediginiz kelimelerin sayisinin azaldigini farkedeceksiniz. 1-2 sene sonra bir filmden 10 dan fazla bilmediginiz kelime kalmayacak ve ana diliniz gibi ingilizce konusmaya basladiginizi anlayacaksiniz. Bu yontem ayni zamanda telafuz ve anlama yeteneginizi cok gelistireceginden Toefl’da sinavina girenler de cok faydasini gorecekler. Filmdeki bilinmeyen kelimeleri ilk 2-3 gunde film tamamlanana kadar cikarin daha sonra filmi tekrar tekrar izleyin ve her seferinde o sahneler gelmeden once kelimeleri 1 kez okuyun. Yani ornegin film bittikten sonra tekra baslamadan once yazdiginiz kelimeleri 1 kez okuyun ve o kelimenin hangi sahnede kullanildigini hatirlamaya calisin ve filmi tekrar-tekrar izleyin (film en azindan 6-8 kez izleninceye kadar bu surec bitirilmemeli). Bu surec en az 1 saat olmali ve toplam 7-10 gun suresince filmin 6-8 kez izlenmesi tamamlanmalidir.


3. Yontem : Seviyenize gore mutlaka gunde 50 sayfa kitap okumaya calisin. Yeni baslayanlar cumle kurmayi ogrendikten sonra cocuk kitaplari alabilir ya da ileri ingilizce ogrenenler daha guncel konularda yazilmis kitaplar alabilirler. Gunde 5 sayfa kitap okumak cok az bence en azindan 20-50 sayfa arasi okunmali buda gunde 1 saatlik bir surec.
-------------------------------------------
Not 1: Yukaridaki yontemlerin ilki 2 saat, 2ncisi ve 3 uncusu birer saat olmak uzere dort yontemi uygulamaniz gunde 4 saat alacaktir fakat bu yontemler en etkili ingilizce kursundan bile cok daha etkilidir ve 1 sene icerisinde hizli ve akici ingilizce konusmanizi saglayacaktir. Yontemlerle farkinda olmadan hem kelime ogrenecek hem de bazi deyimler, tenseler ve phrasal verbs ler bilinc altinin gizli ogrenmesi seklinde farkinda olmasaniz da sizin tarafinizdan ogrenilecek hatta pekistirilecektir. Yontemler zaten pratik agirlikli oldugundan nerede pratik yapacaginizi dusunmenize de gerek yok!

Not 2: Asla turkceden yola cikarak ingilizce dusunmeyin ya da cumle kurmaya calismayin, hep ingilizceden turkceye yol alin.

Not 3: Surekli yabancilarin bulundugu platform ya da formlarda yazisin gerekirse mikrofonlu konusma yapin. Yazistiginiz formdaki yabancilarin ana dilinin ingilizce oldugundan emin olun cunku sizden de kotu ingilizcesi olan biri karsiniza cikip durumunuzu daha da kotulestirmesin J


COK ONEMLI BIR NOT: HER SEFERINDE SAATLERCE INGILIZCE OGRENMEYE BASLAMADAN ONCE SUNU AKLINIZDAN ASLA CIKARMAYIN: INGILIZCE OGRENMEK KENDINIZE YAPTIGINIZ BIR ISKENCE DEGILDIR VE BUNU BIR ISKENCE GIBI GORUP ZORLANMAKTANSA GELECEGINIZE YAPTIGINIZ BIR YATIRIM OLARAK GORUN VE ARTIK KURESELLESEN BIR DUNYADA YASADIGIMIZI VE SADECE 75 MILYONUN KONUSTUGU BIR DILI KONUSUYOR OLMANIN UFACIK BIR KUTUDA KAPALI KALMAK VE DUNYANIN GERI KALANIYLA ILETISIME GECEMEMEK GERCEGI OLDUGUNU ANLAYIN YA DA EN AZINDAN ANLAMAYA CALISIN. :-) VE BENIM FAVORI SOZLERIMDEN BI TANESINI SUREKLI AKLINIZDA TUTUN : SUREKLI ZEVK ALDIGI SEYLERLE VAKIT GECIREN INSANLAR ZEVK ALMADIKLARINI GELECEGE ERTELEYENLERDIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ne Mutlu Türküm Diyene