That Which Does Not Kill Us, Makes Us Stronger. DO NOT Let The System Get You Down

LEFT 4 DEAD 2 Steam de Sunucuları ve Steam Group Server Görünmeme Çözümü

     l4d2 yi geçenlerde online satın aldım ve yükledim. Ancak custom games de hiç bir server görünmüyordu. Ve bunun çözümünü biraz araştırma ile buldum. Şimdi anlatacaklarım yanlız left 4 dead 2 (l4d2) Steam yani orjinal oyunu satın alanlar için geçerlidir. (Garena üzerinden Non-Steam oyuncuları için geçerli değildir !!!)

     Öncelikle Consolu aktive edin. Yani oyuna girin. Ayarlardan klavye (keyboard) gelin ve console ile ilgili olan kısmı işaretleyin. Artık "é" tuşuna bastıgınızda (1 tuşunun hemen yanında) orada console açılacaktır. 

     Sonra oraya openserverbrowser yazın (birleşik bir biçimde. Eğer her defasında server listesini tek tuşla açmak isterseniz bir tuş atayabilirsiniz. Şöyle ki console kısmına 
                    bind F3 openserverbrowser 

yazın. Artık F3 tuşuna her bastığınızda server browserı gelecektir. Önünüze gelen browserda (internet search de oyun görünmüyor bende) custom games'e basın (üst tarafta). Search dediğinizde size 4000 üstü oyun serverı gösterecektir. (Garenada oynayanlar bunun hemen hemen 4 te 1ini görürler. Yani non-steam oyuncuları steam serverlarını göremezler!!!). Eğer göremiyorsanız her hangi bir server ozaman oyundan çıkın ve steam ayarlarından (view / settings /downloads+clouds kısmında download region (yani indirme bölgesi) ni değiştirin. (bende orjinal ayar olarak Almanya -Frankfurt yazıyordu. Middle East - USA- UK london bunlardan herhangi birini ayarlayın. (bence size en yakın olanını seçin). Ok deyin. Steam restart atacaktır. Oyuna girdiğinizde artık oyunları görebileceksiniz.

     Böylece Steam group serverlarda da oyunlar gözükecektir. Yanlız Steam grouplarına katılmanız gerekmektedir. Googledan arayıp bulabilirsiniz. Bol Bol var.

3 yorum:

  1. mgftv serverları için kendi bind ayarlarım

    bind v "say !usepoints"

    bind i "say !teams"

    bind , "say !join"

    bind b "say !cp"

    YanıtlaSil
  2. hocam ben oyunu steamdan aldım orjinal yükledim dediğiniz gibi openserverbrowser yazınca customda bayaği bir map geliyor ama steam grup sunucları gelmiyor sebebi nedir

    YanıtlaSil

Ne Mutlu Türküm Diyene