That Which Does Not Kill Us, Makes Us Stronger. DO NOT Let The System Get You Down

Dropshipping Nedir?

İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte ortaya çıkan ticari çözümlerden bir tanesi de Drop Shipping sistemdir. Özetle bahsetmek gerekirse almadan satmak işidir. Yani stoklama veya elde kalırmı korkusu taşımayı gerektirmez. Tabii ki kendine göre bazı riskleri vardır. İşin inceliklerini iyi bilmek gerekir aksi halde zarar edebilirsiniz. Bireysel veya kurumsal bazda bu işi yapabilirsiniz.
Biraz detaylara girelim…

Dropshipping’i almadan satma işidir diye özetledik. Fakat bu nasıl oluyor? Öncelikle kendinize satmayı düşündüğünüz bir kategoride imkan sunan dropshipper bulmalısınız (yazının ilerleyen kısmında bahsedeceğim). Bu dropshipperdan satacağınız ürünün fotoğraflarını ve teknik detaylarını ve özelliklerini alıp ebay,gittigidiyor,sahibinden ve bunun gibi tarzda sitelerde satış başlatıyorsunuz. Bu satış başarıyla tamamlandığında ödemenizi alıyorsunuz. Ardından dropshipper’a ürün ücretini ulaştırıp, alıcının adresine kargolamasını söylüyorsunuz. Dropshipperda eğer siz bir kurumsanız sizin ve kurumunuzun adınıza fatura ederek yok eğer bireysel çalışıyorsanız kendisi fatura keserek alıcıya yolluyor. Hepsi bu. Araya koyduğunuz kâr ise sizin cebinizde kalıyor!
Dropshipper Nasıl Bulunur?
Dropshipperları bulmak için farklı yollar var. Tabii ki bu kısım biraz riskli. Çünkü güvenilir bir Dropshipper bulmanız gerekiyor. Eğer parayı aldığında toz olup giden bir kişiye rastlarsanız durum vahim. Her ne kadar adresi telefonu vs. belli firmalar bulabiliyor olsanız da genellikle uluslararası bir iş olduğundan ters bir durumda olayın üstüne gidebilme şansınız çok fazla değil. Bu yüzden son derece dikkatli olmak gerekir. Özellikle Çin’li Dropshipper’ları ulaşabileceğiniz adres www.alibaba.com. Fakat çok dikkatli olmanızda fayda var.
Dropshipping ile Ne Kadar Kazanılır?
Hesaplarınızı iyi yaptığınız zaman çok iyi paralar kazanabilirsiniz. Bir tek satıştan 100$ hatta daha fazla bile kazanabilirsiniz. Tabii ki çok iyi pazar araştırması yapmanız gerekiyor. Çok kâr yapmak isterken satışınız alıcı bulmadan da sonlanabilir.
Zarar Etme Riski Var mı?
Zor bir ihtimal olmakla birlikte iyi hesaplamazsanız zarar edebilirsiniz. Hesabınızı yaparken öncelikle şunu dikkate almalısınız: Ebay, gittigidiyor, sahibinden vs tarzda siteler satış rakamı üzerinden komisyon alırlar. Ortalama %10 kesinti olur. Fiyatınızı mutlaka buna göre belirlemelisiniz. Eğer uluslararası dropshipping yapıyorsanız kur farklarını mutlaka iyi hesaplayın. Çünkü gönderimlerinizde kur +0,1 alımlarınızda ise -0,1 civarında oluyor. Yani mesela malı sattınız ve Çin’e para yollayacaksınız. 100$ yollamak istiyorsunuz. O an dolar kuru 1,55 ise bunu 1,60 civarında hesaplıyorlar. Western Union ile gönderimlerde böyle en azından. Bu gibi durumları da iyi araştırıp hesaplamak lazım. Bunların dışında zarar etme olasılığı da zaten yok. Tabii dropshipperiniz güvenilir biriyse.
Şimdilik bu kadar… Hepinize bol kazançlar dilerim…

ALINTIDIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ne Mutlu Türküm Diyene